ELŐFOGLALÁS 2018 ON-LINE FOGLALÁS
14°C

Ioannina

Leírás

Ioannina – Epirusz szíve

 

Ha Ioannina-ban járunk, mindenképp érdemes megkóstolni a város gasztronómiai különlegességeit, meglátogatni a Citadellát, és felkeresni a Pamvotis tavat, illetve a közepén fekvő kis szigetet.

 

A nyugodt tartományi központ

 

Ioannina Epirusznak, Görögország Észak-nyugati közigazgatási régiójának a fővárosa. A százezres település harmonikusan egyesíti magában a tartomány értékeit (nyugalom, tiszta levegő, gyönyörű természet, jószívű helybéliek és természetes alapú helyi termékek) a városi élet előnyeivel (sokféle kikapcsolódási lehetőség, pezsgő utcák és nagy áruválaszték). Ioannina nyüzsgő egyetemváros.

 

Kultúrák találkozási pontja

 

Az Oszmán Birodalom időszakában a város és Epirusz régió híres vezetője volt Ali pasa. Ioanninán a keresztény, a zsidó és az iszlám kultúra is rajta hagyta a lenyomatát.

 

A helyi konyha specialitásai

 

A városban járva mindenképpen érdemes kipróbálni a helyi konyha különlegességeit. Az ételek többnyire elég fűszeresek. Sokféle kiváló fogás készül a közeli tóból származó pisztrángból és angolnából, és a békalábat sem érdemes kihagyni.

 

Egész Görögországban híres a hagyományos ioanninai desszert, a „sker bourek”, amely egyfajta cukorpite. A török konyha hatását mutatják a kiváló baklavák. A jellegzetes helyi édességek közé tartozik a sörbet, amelyet a fagylaltok ősének tartanak, és amit kizárólag gyümölcspüréből, cukorból és egy kevés alkoholból készítenek. Virágmézből, gyógynövényből, ecetből és gyümölcsszirupból állítják elő a helyi alkoholmentes likőrt.

 Hotelek